BURGER BOR HAVAS ÉS TIMÁR
A Blauburgert nagyon kevés borászat hozza forgalomba tisztán fajtaborként, általában házasítják, idén mi is tovább fűszereztük egy kicsit. Célunk az volt, hogy készítsünk, egy könnyed, gyümölcsös, jóivású vörösbort. Az érett, barna maggal rendelkező szőlő már szüret közben is egy válogatáson ment keresztül. A szüretelőládákba már csak a kifogástalan, egészséges fürtök kerülhettek. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk. Az erjesztés tartályban, kézi csömöszöléssel, alacsony hőfokon 22-23 Co-on, 4 hét alatt ment végbe. A folyamat közben az almasav bontást is elvégeztük. Préselést követően, az újbort ülepítettük, majd színelés után reduktívan, tartályban érleltük. Készre kezelés után palackoztuk.
Pincészet: Havas & Timár
Szőlőfajta: Blauburger – Syrah – Kadarka
Évjárat: 2023
Borvidék: Eger
Település: Eger
Dűlő: Nagy-Eged
Szőlő életkora: 33 év
Szüret kezdete: 2023. szeptember 17.
Palackozás ideje: 2024. június 30.
Mennyiség: 2600 palack
Borász: Havas Balázs
ANALITIKA
Alkohol: 13,5 %v/v | Titrálható sav: 5,4 g/l
Maradék cukor: 1,1 g/l | Cukormentes extrakt: 26,4 g/l
Értékelések
Még nincsenek értékelések.